top of page

coupeuse herenkleding

NAAILES VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom! Tijdens de naaicursus mag je zelf kiezen wat je gaat maken en wordt je persoonlijk begeleid bij het maken van alle soorten kleding en leer je omgaan met de naaimachine, de lockmachine en de coverstitch machine. Ook leer je diverse technieken van het op stof leggen, knippen en het in elkaar stikken.

Je kan gebruik maken van patronen uit de modebladen en deze leren aanpassen naar eigen maten en/of idee en leren patroontekenen van dames, heren- en kinderkleding volgens de Danckaerts maatwerkmethode.

In het ruime atelier met daglichtlampen krijg je les in een groep van maximaal zeven personen en elke les is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Er zijn ruim voldoende naaimachines en lockmachines aanwezig.

De prijs is inclusief het gebruik van een Bernina naaimachine, Bernina lockmachine, Janome coverstitchmachine, patroonpapier en kopieerpapier, patroonbladen zoals de Knip, Burda, My Image, enz. Niet inbegrepen zijn stof, ritsen, knopen, band e.d.

COUPEUSE HERENKLEDING

DATUMS EN TIJDEN

Informatie volgt.

Aanmelden kan via

info@dressedtobe.nl
of 06-24196836

Wil je niet meer afhankelijk zijn van zelfmaakmodebladen of droom je van een patroon op je eigen maten, dan is dit echt iets voor jou!

Tijdens deze cursus leer je de basis kennen van het unieke patroontekensysteem van 'Danckaerts' voor het maken van kleding op je eigen maten of die van anderen. 

Deze methode werkt niet met standaard maten maar is gebaseerd op formules die op alle maatverhoudingen van toepassing zijn. Het echte maatwerk!

 

Je gaat een basispatroon maken van een jurk en je leert hoe daarin de coupe verwerkt moet worden. Dit patroon kan je gebruiken voor het maken van een jurk, een rok en een blouse.

 

Tijdens de lessen ga je ook een Toile (proefmodel) maken van de basisgrondvorm voor een japon op je eigen maten. Dit doen we om te controleren of de maten goed genomen zijn. Dus ook het goed leren maatnemen komt aan bod!

 

Inhoud van de module:

Basis patroontekentechnieken.

Maat nemen.

Patroon tekenen van een japon op eigen maten.

Toile maken van een japon op eigen maten.

Patroontekenboek.

Portfolio patroontekenen.

De module patroontekenen is ook een goede voorbereiding voor de modevakopleiding Costumière en Coupeuse.

VERVOLGMODULE PATROONTEKENEN

Wil je een patroon op je eigen maten van je favoriete ontwerp? Dan is er de vervolgmodule. Je gaat in je eigen basispatroon model intekenen en leert hoe het patroon uitwerkt moet worden. Ook krijg je stofadvies en tips over het op stof leggen van de patroondelen en het verwerken van de stof.

 

Meer weten?  Neem dan contact met ons op! 

 

 

 

 


 

bottom of page