OPLEIDINg costumière

NAAILES VOOR BEGINNERS EN GEVORDERDEN

Zowel beginners als gevorderden zijn welkom! Tijdens de naaicursus mag je zelf kiezen wat je gaat maken en wordt je persoonlijk begeleid bij het maken van alle soorten kleding en leer je omgaan met de naaimachine, de lockmachine en de coverstitch machine. Ook leer je diverse technieken van het op stof leggen, knippen en het in elkaar stikken.

Je kan gebruik maken van patronen uit de modebladen en deze leren aanpassen naar eigen maten en/of idee en leren patroontekenen van dames, heren- en kinderkleding volgens de Danckaerts maatwerkmethode.

In het ruime atelier met daglichtlampen krijg je les in een groep van maximaal zeven personen en elke les is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Er zijn ruim voldoende naaimachines en lockmachines aanwezig.

De prijs is inclusief het gebruik van een Bernina naaimachine, Bernina lockmachine, Janome coverstitchmachine, patroonpapier en kopieerpapier, patroonbladen zoals de Knip, Burda, My Image, enz. Niet inbegrepen zijn stof, ritsen, knopen, band e.d.

OPLEIDING COSTUMIÈRE

DATUMS EN TIJDEN

De opleiding begint 30 oktober 2021 en eindigt 2 april 2022.

 

De lessen zijn 1 x per week op  zaterdag, met uitzondering van de schoolvakanties.

 

Lestijd:

09:00 - 12:00 uur.

Lesgeld is € 1595,- voor 20 lessen inclusief 2 lesboeken, 1 tekenblok en materialen voor het maken van de toiles. Exclusief materialen voor de kledingstukken voor jezelf.

Schrijf je tijdig in!

Aanmelden kan via

info@dressedtobe.nl
of 06-24196836

De opleiding Costumière is geschikt voor iedereen die al wat naaiervaring heeft en graag meer wil weten en zich wil verdiepen in het kleermakersvak. 

Patroontekenen, naaitechnieken en textielwarenkennis zijn de onderdelen van de opleiding.

Door het patroontekenen krijg je meer inzicht en leer je een ontwerp van een schets of foto te realiseren. En leer je hoe een model verwerkt moet worden in de grondvorm en hoe coupe verwerkt wordt. 

Tijdens deze opleiding is er ruimschoots aandacht voor diverse naaitechnieken. Ook is kennis van knippen en het naaien van de juiste volgorde een onderdeel van de opleiding. Je gaat diverse kledingstukken maken waarvan je zelf het patroon gemaakt hebt.

Aan het einde van de opleiding heb je een uitgebreid portfolio opgebouwd waar je jaren plezier van zal hebben.

Inhoud van de opleiding:

Patroonteken.

Maat nemen.

Naaitechnieken.

Textielwarenkennis.

Portfolio patroontekenen, naaitechnieken en textielwarenkennis.

Voor de opleiding Costumière is enige naaiervaring een vereiste.

De opleiding is voor alle leeftijden.

Na het volgen van de opleiding Costumière kan je doorstromen naar de Coupeuse opleiding.

Meer weten?  Neem dan contact met ons op!