top of page

Workshop

Broderie d'art

WORKSHOP BRODERIE D'ART

Voor iedereen die een passie heeft voor ambachtelijk verfijnd handwerk met prachtige materialen zoals kralen, pailletten, swarovski en zijde organza is deze workshop een goede kennismaking met deze mooie materialen, nieuwe technieken en mogelijkheden! De workshop bied je de gelegenheid om kennis te maken met enkele Broderie d'Art technieken. Je leert de basissteken met een zgn Lunévillenaald (ook wel tamboureernaald genoemd) en je leert kralen en pailletten verwerken met een kralennaald.

We starten deze workshop met het oefenen van de basissteken met de Lunévillenaald. Dit gebeurt op zijde organza stof wat al is opgespannen in een rechthoekig borduurraam. Als je deze steken onder de knie hebt kan je steken maken waarbij kralen op de stof worden bevestigd. Dat is een bijzondere ervaring omdat je werkt aan de onderkant van de stof en je het resultaat niet gelijk kan zien!

In de middag kan je een klein ontwerp uitwerken waarin je werkt met de Lunévillenaald en met een kralennaald. De kralennaald wordt gebruikt om prachtige 3d effecten te bereiken met kralen en pailletten van verschillend formaat. Door afwisselend glans en mat materiaal te gebruiken ontstaan er steeds nieuwe mogelijkheden en effecten!

Met de kralennaald kan je hierna thuis aan de slag om bijvoorbeeld een kledingstuk te versieren.

Tijdens deze dag kan je ervaren of de techniek je ligt en of je je daarin verder wilt gaan bekwamen. Om de mogelijkheden van borduren met de Lunévillenaald verder te ontdekken is er meer oefening en instructie nodig en kan er een vervolgworkshop gedaan worden.

Een ruime naai- of borduurervaring is niet nodig. Enige ervaring met naald en draad is wel gewenst.

Benodigdheden

Voor de workshop kan je een rechthoekig borduurraam van Marjolein gebruiken. Zij zorgt ook voor de materialen en een gereedschapset. Neem zelf een vingerhoed, schaar, potlood, liniaal en eventueel een leesbril mee.

Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door mooie materialen en nieuwe mogelijkheden! Neem gerust contact met mij op voor meer informatie.

Inschrijven

Inschrijven voor deze workshop kan via het inschrijfformulier op de website van Marjolein van der Heide

DATUMS EN TIJDEN

Lestijd van 10:00 - 16:30 uur


Prijs 159,-  inclusief materialen en het gebruik van een borduurraam.

Deze workshop wordt gegeven door Marjolein van der Heide.

Aanmelden kan via

info@dressedtobe.nl
of 06-24196836

Heb je een mail gestuurd maar krijg je geen antwoord? Kijk dan in de spammail, want info-adressen verdwijnen met regelmaat in de spam...

bottom of page