top of page

WORKshop

passementen

WORKSHOP PASSEMENTEN

Bijzondere koorden en band worden als rijke versiering veel toegepast in de couture, fashion of op historische kostuums. Ook in interieurdesign worden passementen veel gebruikt.

Wil jij ook leren hoe je bijvoorbeeld soutacheband prachtig kan toevoegen als versiering op kleding of hoe je van koord een geweldige sluiting kan maken? Laat je inspireren door mooie materialen. Verwerk bijzondere koorden en band op stof met verschillende steken en technieken, zodat er een mooi 3d effect ontstaat.

In deze workshop wordt er een ornament gemaakt van verschillende soorten koord en band van ongeveer 15 cm x 15 cm, op een linnen ondergrond. De stof wordt daarvoor eerst opgespannen in een rechthoekig borduurraam.

Het borduurraam neem je zelf mee of je kan er één van Marjolein lenen. 
Verder laat Marjolein je ook manieren zien hoe je losse passementsversieringen kan maken die je bijvoorbeeld kan toepassen als sluitingen op een jas.

We starten de dag met het opspannen van het linnen in het borduurraam. Doordat de stof strak is ingespannen in een houten frame, heb je je handen vrij om de koorden en het band met naald en draad op de stof te kunnen bevestigen.

Een patroon overbrengen op de stof kan op verschillende manieren, dit komt uitgebreid aan bod. Verder leer je aan- en afhechten van een koordbevestiging en het bevestigen van het materiaal met verschillende (sier)steken.

Doordat er materiaal van verschillende diktes wordt gebruikt, glans en mat, ontstaan er mooie 3 d effecten. Draad wat over een vulling van koord wordt bevestigd zorgt voor extra reliëf, ook dat komt aan bod.

Een ruime naai- of borduurervaring is niet nodig. Enige ervaring met naald en draad is wel gewenst.

Benodigdheden

Voor de workshop heb je de volgende hulpmiddelen nodig om mee te nemen: een rechthoekig borduurraam waarin een lapje stof kan worden opgespannen. Keperband om de stof mee op te kunnen spannen. Als je niet beschikt over een borduurraam kan je deze lenen. In dat geval zorgt Marjolein ook voor keperband om het raamwerk mee in te kunnen spannen. Verder neem je een doosje spelden, een centimeter, rolletje plakband, een schaar en eventueel een vingerhoed mee. Wees van harte welkom om deel te nemen aan deze workshop en laat je inspireren door mooie materialen en nieuwe mogelijkheden!

Inschrijven

Inschrijven kan via het inschrijfformulier op de website van Marjolein van der Heide

DATUMS EN TIJDEN

Lestijd: 10:00 - 16:30 uur

€ 149,-  inclusief materialen en het gebruik van een borduurraam.

Deze workshop wordt gegeven door Marjolein van der Heide.  

Aanmelden kan via

info@dressedtobe.nl
of 06-24196836

Heb je een mail gestuurd maar krijg je geen antwoord? Kijk dan in de spammail, want info-adressen verdwijnen met regelmaat in de spam...

bottom of page